18 ΜΑΪΟΥ 2021: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Αγαπημένοι φίλοι του Καραγκιόζη και του Μουσείου, η πανδημία για λίγο ακόμα θα μας ταλαιπωρήσει, ωστόσο δεν μας λύγισε ούτε θα μας λυγίσει, φτάνει να προσέχουμε για να είμαστε καλά.

Δειλά-δειλά, λοιπόν, επιστρέφουμε στην κανονικότητα και ανοίγουμε το Σπαθάρειο, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Μια που δεν μπορούμε ακόμα να ξεκινήσουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα γεμίζοντας πάλι με χαρούμενες φωνές και γέλια παιδιών το χώρο μας, προσπαθούμε να σας ευχαριστήσουμε με άλλο τρόπο.

Έτσι, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, την 18η Μαΐου, διοργανώνοντας δύο κύκλους παραστάσεων Καραγκιόζη, με τους εξαίρετους καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών, Γιάννη Νταγιάκο και Σωκράτη Κοτσορέ, οι οποίες θα προβληθούν διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αμαρουσίου.

Επίσης, με αφορμή τα 12 χρόνια από το θάνατο του Δάσκαλου, το πρόγραμμα ανοίγει με το έργο «Αθανάσιος Διάκος», από τον Ευγένιο Σπαθάρη, άριστα πλαισιωμένο από τη φωνή και τα τραγούδια της αείμνηστης Δόμνας Σαμίου.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο, κ. Θ. Αμπατζόγλου, τον Αντιδήμαρχο, κ. Γ. Νικολαράκο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ, κ. Ν. Πέππα και τον Σύμβουλο κ. Π. Θεοδωρόπουλο , για την στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

Καλή σας διασκέδαση, καλό καλοκαίρι και...ραντεβού τον Σεπτέμβρη στα «Σπαθάρεια 2021», με ηρωϊκά έργα αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!

   
Κατεβάστε το πρόγραμμα
   

Μεσογείων και Βορείου Ηπείρου 27 – Μαρούσι

Πληροφορίες:
T ηλ.: 210 61 27 245
Φαξ: 210 61 27 253
e – mail: [email protected]


 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΠΑΘΑΡΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΟΙ ΣΠΑΘΑΡΗΔΕΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΡΑΡΙΟ
 

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας του Σπαθάρειου
είναι 10 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι
από Δευτέρα έως Παρασκευή
και Κυριακές μόνον σε οργανωμένα γκρουπ
κατόπιν ραντεβού.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14.00.