<ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ>
Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ
 
Κάντε κλικ στην φωτογραφία για τη δείτε σε μεγέθυνση.
"Η Γέννηση του Καραγκιόζη",
"Η Γέννηση..."
"Ο ήρωας των Αγράφων, Κατσαντώνης", έργο του Ε.Σπαθάρη
"Ο ήρωας των..."
"Ο Φωτογράφος και ο Στραγαλάς στο παλιό Καραγκιοζοθέατρο",
"Ο Φωτογράφος..."
"Σεργιάνι στον Πειραιά", έργο του Ε.Σπαθάρη
"Σεργιάνι στον..."
"Ελληνικό Πάσχα", έργο του Ε.Σπαθάρη
"Ελληνικό Πάσχα"
"Καβάλα", έργο του Ε.Σπαθάρη
"Καβάλα"
  Ο Ευγένιος Σπαθάρης, εκτός από το ταλέντο της τέλειας ερμηνείας και τεχνικής στον τομέα της θεατρικής τέχνης που εκπροσωπεί, είναι και ένας γνήσιος εκφραστής των συγκινήσεων της λαϊκής μας ψυχής που προκαλούνται με τους υπέροχους πίνακές του.

Ο Ευγένιος Σπαθάρης διατηρεί έντονα τα κύρια χαρακτηριστικά της λαϊκής ζωγραφικής που τα δένει μεταξύ τους με πρωτοφανή ρεαλισμό και μεγάλη χρωματική ζωντάνια.

Σαν λαϊκός ζωγράφος διατηρεί την σύνθεση σε ένα επίπεδο, την συχνή χρήση προφίλ των προσώπων, την καθαρή γραμμή των μορφών και την απλότητα του σχεδίου, αλλά εκείνο που τον διακρίνει, από άλλους ερμηνευτές του είδους, είναι οι απίθανες πραγματικά αρμονίες παράδοξων τόνων που οδηγούν στην εξαιρετική απόδοση του φυσικού χρώματος της περιγραφής των θεμάτων που επιλέγει.

Τα θέματα του αντλούνται από, τις καθημερινές εικόνες της ελληνικής παλιάς αθηναϊκής ζωής, πολλά ιστορικά γεγονότα με επίκεντρο τους ήρωες της επανάστασης, ελληνικά λαϊκά πορτραίτα, δημοτικά τραγούδια, αλλά και διάφορες άλλες σκηνές εμπνευσμένες από τον κόσμο της μυθολογίας ή του παραμυθιού.

Ξεκίνησε από την ζωγραφική απόδοση των διαφημιστικών αφισών του ρεπερτορίου των παραστάσεων του πατέρα του και των δικών του έργων.
Κατόπιν, εύκολα πέρασε στα υπόλοιπα θέματά του ενώ γρήγορα εξελίχθηκε στον τομέα της ζωγραφικής απόδοσης θεατρικών σκηνικών και ενδυμάτων απ'όπου απέκτησε μεγάλη πείρα.

Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση πολλών παιδικών βιβλίων αλλά και με την φιλοτέχνηση ημερολογίων γνωστών μεγάλων εταιρειών.
Οργάνωσε πάνω από 50 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές και στο εξωτερικό.


 
 

Ευγένιος Σπαθάρης
Το έργο του στην Ελλάδα...
Διεθνής δραστηριότητα...
Ο Ζωγράφος

 
 

copyright @ 2000 - 2009 Ευγένιος Σπαθάρης - powered by: o-lia

     
ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
 
 
ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 
---------------
---------------
 
 
---------------
 
 
ΣΠΑΘΑΡΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ