ΕκδηλώσειςΕκδηλώσεις – Σπαθάρεια

Εκδηλώσεις – Σπαθάρεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 25ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Δάσκαλου και εμπνευστή του, Ευγένιου Σπαθάρη.

Πλήθος μικρών και μεγάλων φίλων του Καραγκιόζη απόλαυσαν έξι ξεχωριστές παραστάσεις παρμένες από τις κλασικές κωμωδίες που ο Ευγένιος Σπαθάρης παρουσίαζε με ιδιαίτερο τρόπο στα Σπαθάρεια μέσα από τις οποίες  μετέδιδε σημαντικά μηνύματα.

Φέτος, το μήνυμα των παραστάσεων απευθυνόταν τόσο στο κοινό, όσο και στους καραγκιοζοπαίκτες, προσκαλώντας όλους να αντιμετωπίζουν τον Καραγκιόζη σαν υψηλή παραδοσιακή τέχνη που δεν πρέπει να χαθεί, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει πάντα μεγάλη αγάπη, ομόνοια και αλληλεγγύη.

Το Φεστιβάλ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, έκλεισε με την πανηγυρική παράσταση  «Ο Γάμος του Καραγκιόζη», η οποία εκτός από τη ζωντανή μουσική που υπήρχε σε όλες τις παραστάσεις, συνοδευόταν από τη λεγόμενη «ολόσωμη αποθέωση»: ζωντανό θεατρικό δρώμενο έξω από τη σκηνή με γαμπρό, νύφη, ρύζι και μπομπονιέρες που μοιράστηκαν στους μικρούς και μεγάλους θεατές.
Έτσι είχε παρουσιάσει το έργο ο Ευγένιος Σπαθάρης στα Σπαθάρεια του 2005.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος  Αμπατζόγλου, συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 25ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών, που χάρισε άπλετο γέλιο και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι η Διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να στηρίζει και να προάγει τις δράσεις του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών.

Η Προϊσταμένη του τμήματος Μουσείων και Πινακοθήκης Μένια Σπαθάρη, εκτός από το κοινό που τιμάει τόσα χρόνια με την παρουσία του τις παραστάσεις, ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Αμαρουσίου για τη στήριξη στη διοργάνωση του Φεστιβάλ και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Νικόλαο Πέππα, καθώς και όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της εκδήλωσης.

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο